Onze CD "Let there be Peace on Earth"

Let there be Peace on Earth

Voorafgegaan door luidende kerstklokken opent het koor met het ingetogen gezongen Weinachtsglocken, gevolgd door het samen met de Deense bariton Palle F. Jørgensen gezongen altijd weer mooie Franse Cantique Noël. De bekende schrijfster en dichteres Nel Benschop schreef de tekst van het lied Laat het stil zijn in Uw nacht, waarna het Franse Trois anges sont venus ce soir hier bewijst hoe mooi onze soliste samen met het koor deze wat minder bekende maar niet minder mooie melodie ten gehore brengt. Via het Russische Izje Cheroewymy, waarin het koor perfect de typisch Russische kerstsfeer vertolkt, het lbekende Chrismastide, het majestueus gezongen Gloria /Intrada komen we na het over het algemeen ook wel bekende Once in royal Davids city aan bij het over de hele wereld bekende door pastor Franz Gruber geschreven en op muziek gezette In der Christnacht ofwel Stille Nacht, Heilige Nacht. De eerste 2 coupletten worden prachtig ingetogen gezongen, waarna het derde couplet met een op het einde ingezet crescendo eindigt in weer een zeer beheerst pianissimo. Ook het mooi en ingetogen gezongen Adoramus Te, gevolgd door een schitterend duet Maria, Mater Gratiae, gezongen door de Roemeense tenor Adrian Folea en de bariton Palle F. Jørgensen is uw aandacht te zeerste waard. Als we dan via het door Palle F. Jørgensen en het koor gezongen Engelse ''Mary's Boychild'' aanbelanden bij het werkelijk schitterend door Adrian Folea en het koor vertolkte ''Maria durch ein Dornwald ging'', is het tijd uw aandacht te besteden aan het stemmig instrumentaal door het Millennium Symfonieorkest vertolkte ''Choral Figuré''. Verrassend blij en fris klinken vervolgens de gospels ''Virgin Mary had a baby boy''  en ''O Mary don't you weep''. Het koor eindigt met de titelsong van de CD, namelijk ''Let there be peace on earth''.

Deze CD is helaas uitverkocht.

Kies hieronder het fragment dat u wilt beluisteren.

Hier vindt u fragmenten van alle nummers die op deze CD te vinden zijn.