Noot van de Dirigent

MMK-Header

Over onze nieuwe Dirigent(e) - Esther de Lang

Esther de Lang is de artistiek leidster van het Millennium Mannenkoor, vanaf augustus 2017 heeft zij het dirigeerstokje overgenomen van Jaap Jan Hunze. Esther is een dirigent, zangeres, fluitist, muziekdocente en arrangeur. Zij heeft haar opleiding genoten aan de Marnix College te Ede en is daarna in oktober 1992 afgestudeerd aan het Conservatorium te Utrecht voor schoolmuziek 1e graads.

Zij is vanaf 2002 bij O.L. De Amersfoortse Berg te Amersfoort als:

  • Muziekdocente VWO/HAVO/MAVO,
  • Docente CKV VWO/HAVO,
  • Dirigent/arrangeur musicals,
  • Organisator en dirigent Kerstconcert.

 

Van 1992 tot heden is zij ook dirigent bij het Apostolisch Genootschap, zij dirigeert daar diverse koren en ensembles waaronder: Gemengd koor, Mannenkoor koor, Vrouwenkoor, Jeugdkoor, Kinderkoor en Jeugdorkest.

Verder treed zij nog veelvuldig op als solozangeres.

Noot van de oprichter en ex-Dirigent - Jaap Jan Hunze

In de praktijk is het bepaald niet eenvoudig om aan het reeds jarenlang gangbare repertoire van een mannenkoor een nieuwe dimensie toe te voegen.  Naast het aanpassen van het bestaande kan men dit ook vinden in het maken van nieuwe, eigentijdse arrangementen. Ook het formeren van een eigen orkest bij de diverse optredens is van grote toegevoegde waarde wat tijdens vele concerten en geluidsopnamen duidelijk is geworden.

Het nog jonge Millennium Mannenkoor (opgericht in 1997) heeft al diverse cd's gemaakt met een repertoire dat varieert van klassiek/religieus tot opera, volkslied en musical. Mede door het aantrekken van internationale solisten werden de opnamen van dit uitstekend zingende mannenkoor bij de diverse omroepverenigingen met groot enthousiasme ontvangen. Met name van de schitterende dubbel cd "Xmastide" werden duizenden exemplaren verkocht die hun weg vonden over de gehele wereld. Naast de diverse concerttournees naar o.m. Amerika, Canada en een aantal Europese landen leverde dit mooie koor schitterende prestaties op het internationale koren festival te Praag, welk optreden werd beloond met een bronzen medaille.

Een hoogtepunt was de uitvoering in oktober 2007 van de Messe Solennelle de Sainte Cécile van Charles Gounod in het Concertgebouw in Amsterdam. Deze prachtige feestmis werd in haar geheel omgezet voor het Millennium Mannenkoor. Wij zijn met recht trots dat ons dit gelukt is. Ik roep hierbij alle mannen in Nederland die van zingen houden op om met dit koor mee te doen.

Optreden MMK

CD's van het MMK

 

Links