Wat houden deze projecten in

MMK op de Anglo/Amerikaanse toer

De westerse koormuziek staat bol van karakteristieke werken die bijna nooit een avondvullend programma vormen. Het fameuze Millennium MannenKoor (MMK) uit Zeist gaat daar in ieder geval voor 2013 en 2014 verandering in brengen.

Gekozen is voor een frivole maar tevens uitdagende aanpak om als MMK 2014 in het teken te plaatsen van zogeheten projecten (zeg maar concerten) in de Anglo/Amerikaanse sfeer. Een en ander moet uitmonden in slotconcerten in Engeland.

Met deze Anglo/Amerikaanse benadering wordt bedoeld om in 2014 op verschillende locaties in het centrum van het land een uitgelezen repertoire uit het Engels/Amerikaanse arsenaal ten gehore te brengen. Heel divers, ingetogen, maar ook swingend. De muzikale leiding van het koor heeft een keuze gemaakt uit de beste Engels/Amerikaanse ‘songs’ voor mannenkoren op het gebied van traditionele Engelse/Schotse volksmuziek, rhytm and blues, gospels, traditionals e.d. (Het repertoire treft u op deze site aan.)

De muzikale leiding van het MMK is ervan overtuigd dat het koor in staat is zo’n thematische opzet op een grandioze wijze gestalte te geven. Bovendien denkt diezelfde muzikale leiding dat veel mannen op wat jongere leeftijd dan doorgaans bij mannenkoren het geval is, ‘gevoelig’ zijn voor uiteenlopende Engelstalige koormuziek. Wat is niet mooier dan om de wereldvermaarde gospel, Down by the Riverside, in een vierstemmige setting swingend uit te voeren, begeleid door bijvoorbeeld een jazz-of dixielandcombo ?

Bovendien heeft het MMK ook versterking nodig, Juist het folksongproject biedt belangstellenden een geweldige kans om met de neus in de boter te vallen. Dit najaar ligt de nadruk nog op de ‘normale’ programmering, zoals bijvoorbeeld de kerstconcerten. Volgend jaar barst het ‘geweld’ los. Het jaar 2013 staat nagenoeg geheel in het teken v an de voorbereiding op de Anglo/Amerikaanse concerten. Wat let u om dit najaar al vast de sfeer van het mannenkoor te proeven ? Niets dus.

Lees daarom meer over het repetitieschema, het Anglo/Amerikaanse repertoire, de kosten van het lidmaatschap.

Welke nummers gaan we zingen

INDELING THEMA CONCERTEN ANGLO / AMERIKAANSE LIEDEREN:

Secretsongs:

arr:Eddy Rhein
  • 356 - Songs of freedom

Wat kost me dat

De kosten zijn slechts  € 10,00 per maand.

En de koorreis naar Engeland kost  € 385,00

Ik wil me graag aanmelden

Ik wil eerst meer weten

Natuurlijk bent u enthousiast maar u heeft nog een of meer vragen alvorens u zich aanmeldt voor de workshops.

Onze dirigent en inspirator de heer Jaap Jan Hunze is graag bereid antwoord te geven op uw vragen. u kunt uw vragen per mail voorleggen op j.j.hunze@casema.nl maar bellen mag natuurlijk ook op 030-6571646 hij staat u graag te woord.